Měsíc se rychle otočil, mámpopcorn k filmue za dveřmi listopad a s ním i plno filmových novinek. Pojďme si užít ještě trochu té podzimní pohody, než se začne šílet s Vánoci, úklidy, dárky, apod. Jaké jsou tentokrát moje tipy a na co se vyplatí zajít do kina? Čtěte níž.

  • MACBETH
Britské drama na motivy hry od W. Shakespeara, v novém, moderním kabátě. Hlavní role ztvárňují můj oblíbený Michael Fassbender a Marion Cotillard. Macbeth(Fassbender) je zde zobrazen jako obávaný skotský válečník, který v touze po moci propadá spolu s jeho ctižádostivou manželkou(Cotillard) šílenství. Ukázky z filmu potvrzují, že se bude jednat o vizuálně efektivní podívanou, která může i trochu šokovat. Mnoho recenzí a nominace na Zlatou palmu(Cannes 2015) se shodují, že tentokrát jde o velmi zdařilou adaptaci klasického díla a proto doporučuji.
Trailer ZDE



  • SPECTRE
Jeden z nejočekávanějších letošních filmů je tu. V řadě už 24. dobrodružství neohroženého Jamese Bonda, natočené Samem Mendesem(Skyfall) si určitě nenechám ujít. V Británii si svojí premiéru odbyl už tento týden a hodnocení jsou spíše pozitivní. Recenzenti vyzdvihují herecký um Daniela Craiga i Léi Seydoux(Bond girl), naopak kritizují to, že se režisér tentokrát spíš zaměřil na výpravu a postavy odsunul na vedlejší kolej. Určitě se ale vyplatí zajít do kina a přesvědčit se na vlastní oči, vždyť jsme na něj čekali tak dlouho 🙂 Trailer ZDE
 
  • BERANI
Milovníkům islandských filmů, plných absurdního humoru a ironie, doporučuji drama Berani. Výherce Zlaté palmy v Cannes(kategorie Un Certain Regard) vypráví příběh dvou bratrů(Gummi a Kiddi), kteří spolu už čtyřicet let nepromluvili, avšak sdílí lásku ke svým ovcím. Když pojmou podezření, že je jeden z beranů nakažený nebezpečnou nemocí, spojí opět své síly. Film citlivě vypodobňuje bratrské pouto mezi oběma muži, které je i přes neshody pořád silné. Trailer ZDE
 
  • HUSÍ KŮŽE
Tento měsíc nabízí i rodinný snímek, na který můžete vzít s klidem své děti. Komedii natočil režisér Rob Letterman, který má za sebou například práci na animovaném snímku Monstra vs. Vetřelci. V hlavní roli uvidíte komika Jacka Blacka, jako spisovatele R. L. Stina, autora knihy s názvem Goosebumps. Právě v jeho bestsellerech jsou ukrytá strašidla, která se omylem vypustí ven a začnou terorizovat městečko. Spisovatel je musí s pomocí své dcery a jejího kamaráda vrátit za každou cenu zpět do knihy. Film mi trochu připomíná svým příběhem Jumanji a kdybych byla dítě, tak by mě na to museli rodiče určitě vzít. Speciálně na Halloween. Trailer ZDE. 
 
  • O PATRO NÍŽ
Koprodukční drama(Rumunsko,Francie,Švédsko,Německo) je určené pro ty, kteří chtějí vidět evropský, nezávislý typ filmu. Spokojená každodenní rutina pana Patrascu je narušena, když je v jeho domě zavražděna mladá Laura. A tak se postarší pán dostane do sporu se dvěma blízkými sousedy: jedním z nich je vrah, druhým je jeho svědomí. Snímek, nominovaný na cenu v Cannes, doporučuji těm, kteří hledají alternativu k americkým a jiným komerčním filmům. Nejlíp si ho pak vychutnáte v nějakém menším, útulném kině. Trailer na stránce ZDE.
 
  • STEVE JOBS

Posledním mým dnešním tipem je životopisný snímek Steve Jobs, o kterém se už zmiňuji v tomto svém článku – ZDE. Přečtěte si a na film zajděte, bude stát za to!


Přeji příjemnou zábavu 🙂