Čas na nové TV tipy. Máme za sebou filmový víkend, který dnes v noci vyvrcholiltv tipy předáváním Oscarů. Teď už to bude zase trochu klidnější. Hlavní sezóna je za námi a ta nová před námi 🙂 Co se týká TV programu tento týden, bude to celkem nabité. Moje doporučení se týká hlavně těchto filmů – Obhájce s Matthew McConaugheym, starší komedie Byt od Billyho Wildera, zamotaná kriminálka Obvyklí podezřelí nebo thriller Maratonec s Dustinem Hoffmanem. Mnoho dalších TV tipů najdete v mém dnešním příspěvku. Přeju hezkou televizní zábavu!

Týden 29.2.2016-6.3.2016


Pondělí 29.2.2016: Druhá šance (Hope Springs, 2012) – Nova Cinema, 20:00

Druhá šance je zábavným příběhem stárnoucích manželů, kteří se právě nacházejí v partnerské krizi. Po 31 letech cítí, že se ze vztahu vytratila ona pověstná jiskra a manželství se propadlo do šedivého stereotypu. Jednoho dne narazí Kay (Meryl Streep) na knihu renomovaného poradce doktora Felda (Steve Carell), který vede ve městě poradnu. Ačkoliv to je Arnoldovi (Tommy Lee Jones) proti srsti, nakonec přistoupí na Kayin plán doktora navštívit a pokusit se vzkřísit vyhasínající vztah. Tušíte, jak to všechno dopadne? Od režiséra úspěšných filmů Ďábel nosí Pradu a Marley a já.


Pondělí 29.2.2016: Něco jako komedie (It´s Kind of a Funny Story, 2010) – Prima MAX, 20:15

Viděla jsem film před pár lety v USA, ale stále si ho pamatuju. Nejedná se o žádné veledílo, ale uvěřitelný “coming-of-age” příběh jednoho nevyrovnaného teenagera. Taky jsem si tady poprvé všimla talentované herečky Emmy Roberts, která ve snímku ztvárnila sympatickou Noelle. Stojí za zkouknutí a jako tip na nenáročnou, vlídnou zábavu. Plusem je scénka Under pressure :-).
Děj: Někdy to, co má člověk v hlavě, není tak šílené, jak myslí…což rozhodně platí pro Craiga (Keir Gilchrist), vystresovaného teenagera, který raději sám odchází do psychiatrické léčebny, aby si od všeho trochu odpočinul. Místo toho potkává poněkud neobvyklého mentora (Zach Galifianakis), možnou novou lásku (Emma Roberts) a hlavně dostává příležitost k novému začátku. 
 
 
 

Úterý 1.3.2016: Bez kalhot (Magic Mike, 2012) – Joj Plus, 20:35

Pro fanoušky svalnatého Channinga Tatuma. Od úspěšného režiséra Stevena Soderbergha (Vedlejší účinky, Dannyho parťáci) přichází tento film, který vám otevře dveře do světa mužských striptérů. Snímek je inspirován zkušenostmi herce Channinga Tatuma z dob, kdy pracoval jako striptér a o své herecké kariéře pouze snil. Tatum však ve snímku nehraje sám sebe, ale svého staršího rádce Mika. Jeho postavu ztvárnil Alex Pettyfer. Hlavně asi tip pro ženské publikum :-)!

 


Úterý 1.3.2016: Dům z karet (House of Cards, 2013) – ČT2, 20:50


8. díl úspěšného seriálu. Frank na chvíli vystoupí z běhu připravovaných politických věcí, aby otevřel na své alma mater novou budovu nesoucí jeho jméno. Při té příležitosti se opět po letech setkává se svými dávnými spolužáky. Na povrch vyplouvají překvapivá tajemství minulosti.

Pátek 4.3.2016: Láska na kari (The Hundred-Foot Journey, 2014) – Nova, 20:20

Komedie Lasse Hallströma s Helen Mirren v hlavní roli, vypráví o majitelce vyhlášené restaurace, která těžko rozdýchává novou indickou restauraci hned naproti přes ulici. Schyluje se k souboji dvou odlišných kultur a zcela odlišné skladby koření. Dobré jídlo ale hory přenáší. A Hellen Mirren brzy zjistí, jak velké nadání má její konkurent a vezme ho k sobě do učení. Dva světy receptů a chutí v jedné kuchyni slibuje velké kulinářské dobrodružství. Tip hlavně pro ty, kteří mají rádi jídlo a vaření okořeněné trochou romantiky a humoru. S prázdným žaludkem koukat nedoporučuju!
 
 


Pátek 4.3.2016: Obhájce (The Lincoln Lawyer, 2011) – Nova, 22:50


Podle předlohy Michaela Connellyho (tvůrce seriálu Bosch) vzniknul v roce 2011 působivý thriller ze soudního prostředí. 
Děj: Matthew McConaughey ztvárnil roli Michaela, “Micka”, Hallera, charismatického trestního advokáta z Los Angeles, jehož kanceláří je zadní sedadlo vozu Lincoln Continental. Po tom, co většinu své kariéry strávil obranou drobných kriminálníků, dostane z ničeho nic svůj velký životní případ: obhajobu bohatého playboye z Beverly Hills (Ryan Phillippe), který je obviněný z pokusu o vraždu. To, co se ze začátku jeví jako jasný případ s velkým finančním výnosem, se rychle obrátí v děsivý souboj dvou mistrů manipulace a krizi Hallerova svědomí.


Pátek 4.3.2016: Byt (The Apartment, 1960) – Prima MAX, 20:15


Starší klasika s výborným Jackem Lemmonem a Shirley MacLaine v hlavních rolích. Režie se ujal legendární Billy Wilder (Někdo to rád horké, Sunset Blvd.) a snímek posbíral 5 Oscarů (včetně ocenění pro nejlepší film, režii a scénář).
Děj: Kariéristický úředník Bud Baxter (Jack Lemmon) vychytrale půjčuje svůj byt nadřízeným k romantickým schůzkám. Problém nastane, když se Bud zamiluje do dívky, která zároveň chodí s jedním z jeho šéfů do jeho bytu… 

 


Pátek 4.3.2016: Obvyklí podezřelí (The Usual Suspects, 1995) – ČT2, 21:50

Bryan Singer (X-Men, Valkýra) se dostal do všeobecného povědomí právě tímto krimi thrillerem. Film získal dva Oscary a stal se jedním z nejúspěšnějších filmů roku 1995. Mysteriózní skládanka, která na konci překvapí.
Děj: Stalo se to jedné noci v kalifornském přístavu San Pedro, kde byla zmasakrována posádka argentinské pašerácké lodi. Stop pro policii zůstalo proklatě málo: loď vyletěla do povětří a z dvaceti sedmi mužů tu přežili jen dva: kulhavý pouliční zlodějíček Verbal a jeden z členů posádky umírající v nemocnici na popáleniny a blouznící v maďarštině. Začalo to ovšem mnohem dřív – newyorská policie je možná zkorumpovaná, ale není hloupá, a tak už nějakou dobu prověřovala skupinku podezřelých. Byli to prohnaný elegán Keaton, horkokrevný McManus, drzý Hockney, nevyzpytatelný Fenster a bezvýznamný Verbal. Policie je podrobila důkladnému výslechu, ale s každou novou informací se pátrání jen zkomplikovalo. Podezřelé spojuje série zločinů v New Yorku, ale kde jsou ukradené smaragdy?

 

Sobota 5.3.2016: Nezastavitelný ( Unstoppable, 2010) – Joj Plus, 20:35

Od již zesnulého Tonyho Scotta (Pravdivá romance) je tento našlápnutý akční thriller. Přímočará zábava, která si na nic nehraje, ale více než slušně pobaví.

Děj: Masivní lokomotiva bez obsluhy, které přezdívají Bestie, veze toxický náklad a řítí se zběsile krajinou. Je téměř nemožné ji zastavit, vše, co se jí postaví do cesty, se vypaří. Bývalý inženýr a mladý průvodčí mají neuvěřitelný plán – čekají na Bestii na palubě dalšího vlaku ve snaze ji zastavit a zachránit tak nedaleké město před ničivou katastrofou. 
 
 

Sobota 5.3.2016: Jednotka příliš rychlého nasazení (Hot Fuzz, 2007) – JOJ, 22:00

Simong Pegg a Edgar Wright se společně podíleli na scénáři ke komedii, která se stala jednou z nejoblíbenějších v daném žánru. Film celosvětově vydělal 90 miliónů USD a získal velké množství různých ocenění. 
Děj: Nicholas Angel (Simon Pegg) je nejlepší seržant, který kdy sloužil v řadách londýnské policie. Je tak dobrý, že to vrhá špatné světlo na zbytek týmu. Proto ho nadřízení převelí do místa, kde svým talentem nebude kolegy ztrapňovat – do ospalého městečka Sandford, jehož statistiky zločinnosti se rovnají nule. Podle toho také vypadá zdejší policejní oddělení. Nicholas vytvoří dvojici s obtloustlým dobrákem Dannym (Nick Frost). Před totální frustrací ho zachrání až série zvláštních „nešťastných náhod“, které naznačují, že pod idylickou pokličkou Sandfordu by mohl bublat pořádně ostrý guláš. V podstatě existují jen dvě možnosti – buď si Nicholas ze zoufalství začal vymýšlet zločiny tam, kde nejsou, nebo mu stojí v cestě nejchladnokrevnější zabiják, jakého ve své dosavadní kariéře potkal.

 

Sobota 5.3.2016: Super 8 (2011) – Nova Cinema, 20:00

Jeden z nejoriginálnějších tvůrců současnosti J. J. Abrams (Star Wars) spojil síly s největším hollywoodským expertem na mimozemšťany Stevenem Spielbergem a společně natočili film, při jehož sledování si nutně vzpomenete na E. T. Mimozemšťana nebo na Blízká setkání třetího druhu.
Děj: Skupinka teenagerů se rozhodne na kameru “Super osmičku” natočit zombie horror. Když zrovna na místním nádraží točí vrcholnou scénu svého filmu, před jejich očima po srážce s autem vykolejí nákladní vlak. Nebyla to jen tak obyčejná nehoda, což potvrzuje přítomnost armády na místě tragédie. A tím to nekončí. Ve městě mizí domácí zvířata i lidé, místní šerif je zoufalý, oblast obsadí armáda, jejíž velitelé evidentně něco tají a je vyhlášená okamžitá evakuace…


Sobota 5.3.2016: Gangy New Yorku (Gangs of New York, 2002) – Fanda, 22:00


Film Martina Scorseseho nominovaný na 10 Oscarů, s hvězdným hereckým obsazením (Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis, Cameron Diaz).

Děj: 60. léta 19. století na jihu Manhattanu. Občanská válka je v plném proudu a Amerika stojí na pokraji chaosu. Pro chudé obyvatele New Yorku to však není jediná válka – druhá se odehrává přímo v ulicích za jejich okny. Jejich domovem je čtvrť Five Points – jedna z nejchudších čtvrtí v celé Americe, která je sužována neustálými boji mezi znepřátelenými gangy. V tomto období nespoutané kriminality a korupce v nejvyšších kruzích městské správy se odehrává příběh mladého irskoamerického přistěhovalce Amsterdama Vallona (Leonardo DiCaprio). Ten se po patnáctiletém pobytu ve vězení vrací do Five Points, aby zde pomstil smrt svého otce, kterou má na svědomí mocný šéf proti přistěhovaleckého gangu William Cutting, přezdívaný Bill the Butcher (Daniel Day-Lewis).

 
 

Neděle 6.3.2016: Únos (Breakdown, 1997) – Nova Cinema, 22:20

Starší, ale povedený film z roku 1997 s Kurtem Russellem v hlavní roli. 
Děj: Manželé Jeff a Amy Talorovi jedou přes Nevadskou poušť do San Diega. U odlehlé benzínové pumpy si jejich luxusního džípu všimne řidič Earl, se kterým má Jeff drobný konflikt. Když mají o něco později poruchu na voze, nabídne jim pomoc řidič kamionu Red Barr, který slíbí, že Amy odveze k telefonu v blízkém motelu. Když pak zjistí, že závadu někdo způsobil úmyslně, spěchá za manželkou. Ta však zmizela…



Neděle 6.3.2016: Maratónec (Marathon Man, 1976) – ČT2, 22:00

Spolupráce Dustina Hoffmana a Johna Schlesingera zafungovala už jednou a to při natáčení Půlnočního kovboje. Podruhé se tak stalo při práci na thrilleru Maratónec. Snímek o nacistech v New Yorku se stal kasovním hitem a byl nominován na ceny BAFTA i Zlaté glóby. 
Děj: Dustin Hoffman v roli studenta, který se nevědomky připlete do smrtící hry, kterou rozehrál nepolapitelný válečný zločinec. Laurence Olivier v roli sadistického katana, který jde tvrdě za svým cílem, jímž je zásilka drahocenných diamantů.