Čas na další TV tipy. Tentokrát bych je měla nazvat spíš víkendovými, protože přes týden je to bída. Sobota a neděle se však blýsknou pár docela dobrými filmy. Především bych vypíchla Čínskou čtvrť od Romana Polanského, která v roce 1975 získala Oscara a v hlavních rolích excelují Jack Nicholson a Faye Dunaway. Další dobrou volbou pak bude třeba klasika Schindlerův seznam nebo komedie Klepání na nebeskou bránu. Romanticky založeným bych doporučila sladkou komedii s názvem Může to potkat i Vás. Více možností pak v mých tipech níž. Jak vidíte, o víkendu si vybere skoro každý. Hezkou televizní zábavu! 🙂

Týden 1.2.2016-7.2.2016


Úterý 2.2.2016: Tajemství rodiny Stokerů (Stoker, 2013) – Prima MAX, 22:10

Od tvůrce původního Old Boye a s kvalitním hereckým obsazením. Psycho drama, u kterého od začátku nebudete vědět na čem jste. Rozhodně zajímavě pojatý příběh.
Děj: Po tragické smrti otce, v den jejích osmnáctých narozenin, se India Stoker (Mia Wasikowska) seznamuje s Charliem (Matthew Goode), jejím charismatickým strýcem, o jehož existenci až dosud neměla ponětí. Když se Charlie nastěhuje k Indii a její labilní matce (Nicole Kidman), obě jsou okouzleny jeho šarmem a klidem. Brzy je ale jasné, že příjezd Charlieho nebyl náhodný, a že jeho šokující tajemství z minulosti můžou zásadně ovlivnit Indiinu budoucnost…
 
Úterý 2.2.2016: Dům z karet (The House of Cards, 2013) – ČT2, 20:55
 

Další díl skvělého seriálu s Kevinem Spaceym a Robin Wright v hlavních rolích. Kapitola 4.

 
 
 
Středa 3.2.2016: Footloose (Footloose, 2011) – Nova Cinema, 20:00

Taneční film, který je remakem stejnojmenného originálu z roku 1984 s Kevinem Baconem. Nutno dodat, že kvalitně zpracovaným a v lecčem i daleko lepším. Pořád se jedná o mainstreamový snímek, který ničím příliš nepřekvapí, ale jako zábava na středeční večer neurazí. 
Děj: Stěhování z Bostonu do provinčního maloměsta znamená pro středoškoláka Rena MacCormacka (Kenny Wormald) obrovský kulturní šok. Po tragické nehodě tu totiž zdejší reverend Shaw Moore (Dennis Quaid) dosáhl zákazu hudebních a tanečních akcí. Pro Rena, který se zamiluje do reverendovy nezkrotné dcery (Julianne Hough), je to výzva. Díky němu nakonec strnulé město znovu ožívá. 
 
 
 
 
Čtvrtek 4.2.2016: Rocker (Rock Star, 2001) – Nova Cinema, 21:50

Pokud máte rádi rockovou hudbu a konkrétně třeba kapelu Judas Priest, tak si určitě nenechte ujít tento hudební film. Děj je totiž volně inspirovaný příběhem známé rockové kapely a jejího zpěváka Tima “Rippera” Owense.
Děj: Chris “Izzy” Cole (Mark Wahlberg) se narodil pro rock. Ve dne opravuje kopírky a v noci vystupuje na pódium jako frontman revivalové kapely, kopírující repertoár fiktivní heavy-metalové skupiny Steel Dragon. Jednoho dne mu nečekaný telefonát změní celý život – dostává nabídku nahradit vedoucího zpěváka skutečných Steel Dragon. Z rockového fanouška se přes noc stává metalový Bůh. Spolu se svou manažerkou a přítelkyní Emily (Jennifer Aniston) se dostává do světa, o kterém se dosud ani neodvažoval snít…
 
 
 
 
Pátek 5.2.2016: Může to potkat i Vás (It Could Happen to You, 1994) – TV Doma, 21:10

Příjemná, romantická komedie, na kterou se dá dívat i poněkolikáté. A můžete u toho snít, že se to stane i vám.. 🙂
Děj: Charlie Lang (Nicolas Cage), pětatřicetiletý sympatický muž, je newyorským policistou. Jeho manželka Muriel není jeho dobráckou povahou nijak nadšená a tuší, že se s ním bohatství a společenského postavení jen stěží dočká. Při jedné z pochůzek zajde Charlie se svým parťákem na malou svačinu. Sotva si objednají, už je vysílačkou volají k případu. Charlie chce ve spěchu zaplatit, ale ouha – nemá dost peněz. A tak jediné, co může nabídnout rozmrzelé servírce jako spropitné, je polovina výhry v městské loterii. Jenže, co slíbil napůl žertem, stává se vzápětí šokující skutečností. 4 miliony dolarů výhry! A Charlie je odhodlán slíbenou polovinu odevzdat…
 
 
 
 
Pátek 5.2.2016: Dokonalý trik (The Prestige, 2006) – TV Doma, 23:15

Film skvělého Christophera Nolana (Temný rytíř, Memento, Počátek) s neméně kvalitním hereckým obsazením (Christian Bale, Hugh Jackman, David Bowie jako Tesla…aj.) Jak je u režiséra zvykem, nic není na první pohled tak, jak se zdá.
Děj: Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém thrilleru uvidíte Hugha Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha zastínit jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření.

 
 
 
Pátek 5.2.2016: Klepání na nebeskou bránu (Knockin´ on Heaven´s Door, 1997) – ČT2, 21:50 
 
Nejúspěšnější německý snímek roku 1997 překvapí neotřelým využitím moderních filmových klišé, humorem a originální symbiózou hned několika žánrů. 
Děj: Hrdiny jsou dva muži, umírající na rakovinu, kteří se rozhodnou, že si “osladí” a “opepří” poslední dny, které jim zbývají, cestou k moři. Snímek, zřetelně inspirovaný tvorbou Quentina Tarantina, je navíc plný filmových odkazů. Navzdory četným přestřelkám a honičkám tu není ani kapka krve a ani jeden zavražděný, i když smrt obchází velice blízko.
 
 
Sobota 6.2.2016: Stroj (The Machine, 2013) – JOJ Plus, 22:30

Debut britského režiséra Jamese W. Caradoga, o kterém snad v budoucnu ještě uslyšíme. Nezávislý thriller z blízké budoucnosti míchá romantiku s politikou a současně se hrdě hlásí k tradici science fiction. Pokud máte rádi sci-fi a filmy s umělou inteligencí, tak si tady určitě přijdete na své.
Děj: Británie je uprostřed studené války s Čínou a její ministerstvo obrany pracuje na vývoji robotického vojáka. Když se bojový stroj vymkne kontrole a dojde ke krveprolití, šéf vývojářského týmu povolá na pomoc expertku na oblast umělé inteligence. Jejich vztah brzy začne překračovat pouto ryze pracovní a právě tehdy se věci začnou komplikovat. 
 
 
 
 
Sobota 6.2.2016: Čas zabíjet (A Time to Kill, 1996) – ČT1, 22:20
 
Adaptaci knihy od Johna Grishama (autor bestselleru Firma) režíroval známý Joel Schumacher (Telefonní budka) a do hlavních rolí obsadil v té době neznámého Matthewa McConaugheyho, Samuela L. Jacksona, Sandru Bullock a Kevina Spaceyho. Pro McConaugheyho to znamenalo herecký průlom a stal se téměř přes noc slavným.
Děj: Příběh vypráví o soudním procesu, který vystupňuje rasové napětí v malém městečku na Mississippi až na hranici únosnosti. Uprostřed fanatických pochodů aktivistů, teroru Ku-Klux-Klanu, halasení sdělovacích prostředků a nepokojů plných násilí svádí nezkušený advokát plný ideálů strhující bitvu za spravedlnost v soudní síni.

 
 
 
Sobota 6.2.2016: Schindlerův seznam (The Schindler´s List, 1993) – Nova Cinema, 20:00

Slavný oscarový film Stevena Spielberga by neměl ujít nikomu, kdo ho ještě (náhodou) neviděl. Hluboce šokující, nemilosrdné drama o noční můře holocaustu, založené na skutečných událostech. 
Děj: Polský Krakov 1939 – Židovská obec je vystavována stále se zvyšujícímu tlaku ze strany nacistů. Do této vřavy vstupuje obchodník Oskar Schindler. Člen Nacistické strany, muž vydělávající na válečném utrpení, který v sobě nakonec dokázal najít člověka a zachránit ty, kterým už zdánlivě nebylo pomoci.
 
 
 
Neděle 7.2.2016: Hobit: Šmakova dračí poušť (Hobit: The Desolation of Smaug) – JOJ, 20:35

Úspěšný film od Petera Jacksona, který navazuje na snímek Hobit: Neočekávaná cesta a je prostředním dílem trilogie.
Děj: Šmakova dračí poušť líčí další dobrodružství hobita Bilba Pytlíka na jeho společné pouti s čarodějem Gandalfem a třinácti trpaslíky vedenými Thorinem Pavézou. Vydali se na výpravnou cestu, jejímž cílem je získat zpět Osamělou horu a ztracené království trpaslíků Erebor. Poté, co přežili začátek své neočekávané cesty, pokračuje tato společnost směrem na Východ a v lese Mirkwood plném nástrah se střetává s houfem obřích pavouků. Když se jim podaří uniknout, pokračují trpaslíci k Jezernímu městu a nakonec k samotné Osamělé hoře, kde musí čelit největšímu nebezpečí v podobě draka Šmaka.
 
 
 
 
Neděle 7.2.2016: Výkupné (Ransom, 1996) – Nova Cinema, 20:00
 
Americký thriller, který zaujme dobrou zápletkou, zdařilým provedením (pod taktovkou Rona Howarda) i hereckým obsazením v čele s Melem Gibsonem.
Děj: Multimilionář Tom Mullen, majitel úspěšné letecké společnosti Endeavour, žije se svou manželkou a s dvanáctiletým synem v luxusním apartmá u newyorského Central Parku. Při dobročinné akci Tomův syn uprostřed stovek dalších lidí beze stopy zmizí. Co se stalo? Neblahé tušení rodičů je potvrzeno během několika hodin. Elektronickou poštou přichází zpráva s několika fotografiemi spoutaného dítěte a počítačově zdeformovaným hlasem, požadujícím do 48 hodin výkupné 2 miliony dolarů. Mullenův syn se tak rázem ocitá na prahu smrti. 

 
 
 
Neděle 7.2.2016: Čínská čtvrť (Chinatown, 1974) – ČT2, 21:40
 
Oscarový film Romana Polanského CHINATOWN vytvořil významný milník ve filmové historii a brzy se stal pro příznivce detektivního žánru kultovním. 
Děj: Jack Nicholson ve filmu ztělesňuje soukromého detektiva Jakea Gittese žijícího v temném morálním klimatu prosluněné předválečné jižní Kalifornie. Gittes je najat krásnou a noblesní dámou (Faye Dunaway) pro vypátrání nevěry jejího manžela. Během vyšetřování je však zapleten do víru zapomenutých podvodů a křivd, které odhalují spletitou síť osobních a politických skandálů vrcholících do jedné, nezapomenutelné noci v Čínské čtvrti.